© DuoPlan projektrealisatie 2021 sinds 1988 kreativiteit en realisme in techniek

Wat kunnen we . . . . .

DuoPlan kan veel taken voor u uitvoeren

Ons specialisme is het uitvoeren van bouwkundig CAD tekenwerk en het 3D BIM modelleren. Met behulp van steeds de nieuwste versie van AutoCad en Revit wordt door ons gewerkt aan het project waarbij de “digitale integriteit” bij ons hoog in het vaandel staat. Niet alleen de informatie op de afdruk klopt, maar ook de informatie is digitaal zuiver. Door jarenlange samenwerking met verschillende partijen voert DuoPlan tekenopdrachten uit voor projectontwikkelaars, bouwbedrijven en architectenbureaus. Ook voor projektbegeleiding en bouwkundige adviezen kunt u bij ons terecht. Wij bieden steeds een passende oplossing.

digitaal tekenwerk met AutoCad

Met behulp van steeds de nieuwste versie van het programma AutoCad worden overzichtelijke tekeningen gemaakt die een hoge mate van “digitale integriteit” hebben. Wat je op de afdruk ziet moet kloppen, maar de informatie is ook digitaal zuiver. Door het juiste gebruik van lagen en kleuren in het programma ontstaat een goed bestand. Dit bestand kan ook aan andere partijen worden verstrekt. Ze kunnen dan worden gemanipuleerd voor het doel waarvoor onze bestanden worden gebruikt. Op deze wijze kunnen de complete bestanden worden gebruikt als onderlegger voor de constructeur, installateurs en toeleveringsbedrijven. Elk bedrijf kan zijn specifieke informatie uit de bestanden halen. De uitwisseling met het 3D pakket Revit is ook zeer goed mogelijk. We kunnen op verschillende momenten in het proces instappen. Soms werken we vanaf een voorlopig ontwerp en zullen we in overleg met de architect een definitief ontwerp en bestektekeningen vervaardigen. Ook het traject vanaf definitief ontwerp tot aan werktekeningen en bouwvoorbereidingstekeningen is voor ons “gesneden koek”.

3D BIM modelleren met Revit

Door het gebruik van een 3D modelleer pakket als Revit zijn we in staat een driedimensionaal model te maken van waaruit de 2D tekeningen worden gegenereerd. Verder kan in de BIM gedachte veel meer informatie uit het model worden gehaald: hoeveelheden, materialen en meer. Een optimale afstemming met de andere partijen in het bouwproces is hierdoor beter mogelijk; de verschillende onderdelen zullen steeds verder kunnen worden uitgewerkt en zo nodig worden uitgewisseld met de informatie van de constructeur, installateurs en leveranciers en fabrikanten van materialen. Doordat Revit net als AutoCad vanuit Autodesk wordt ontwikkeld en ondersteund is een goede uitwisseling naar IFC of andere bestanden gegarandeerd. Voor bouwpartners die nog in AutoCad werken, kunnen ook gewoon DWG bestanden worden aangeleverd. Partijen die niet over Revit beschikken kunnen de IFC bestanden van de modellen inzien door bijvoorbeeld gebruik te maken van de Solibri Anywhere viewer. (voor download van deze gratis IFC viewer ga naar https://www.solibri.com/solibri-anywhere )

projektbegeleiding

De ontwikkeling en voorbereiding van een project is een complex proces. De diverse partijen in het traject van de voorbereiding hebben gemeenschappelijke belangen, maar ook eigen belangen. Door ons jarenlange contact met opdrachtgevers, architecten, constructeurs, bouwers, installateurs en toeleveringsbedrijven kennen we de belangen van deze partijen. Soms leveren deze belangen een gespannen situatie op. DuoPlan kan een intermediair zijn tussen de verschillende partijen. Het is een uitdaging om zodanig voor te bereiden dat alle partijen het gevoel hebben dat zoveel mogelijk aan hun belangen wordt voldaan. Een realistische kijk is daarbij van belang. Al jaren voert DuoPlan het motto “kreativiteit en realisme in techniek”. We kunnen op verschillende momenten in het proces instappen. Soms werken we vanaf een pril stadium om een inventarisatie van de problematiek te doen, dan weer worden we gevraagd onze kijk op de techniek van een bestaand project te geven. Door een jarenlange samenwerking met verschillende partijen voert DuoPlan opdrachten uit voor projectontwikkelaars, bouwbedrijven en architectenbureaus.

bouwkundig adviseurs

De projecten worden op initiatief van een opdrachtgever samen met diverse partijen ontwikkeld. Door de inbreng van de diverse partijen wordt dit proces beïnvloed. Doordat in de ontwikkeling van de projecten er verschillende stadia worden doorlopen, ontstaan soms oplossingen die niet meer optimaal zijn. Deze oplossingen of constructies kunnen een struikelblok vormen voor de verdere ontwikkeling van het project. De kijk van een andere partij zoals DuoPlan werpt soms een nieuw licht op de zaak en biedt vaak een oplossing. In een aantal gevallen kan het door ons uit laten tekenen van bijvoorbeeld de principe details een nieuw licht op de zaak werpen en zullen de daarin aangedragen oplossingen leidraad kunnen zijn voor de verdere uitwerking. Door ons jarenlange contact met opdrachtgevers, architecten, constructeurs, bouwers, installateurs en toeleveringsbedrijven zijn wij op het gebied van de techniek zeer goed onderlegd. Een realistische kijk is daarbij van belang. Al jaren voert DuoPlan het motto: “kreativiteit en realisme in techniek”.